29 Temmuz 2012 Pazar

Çarın Laneti - Jasper Kent


Çarın Laneti - Jasper Kent

Jasper Kent, Danilov beşlisinin üçüncüsünde yine Rusya ve vampir konusunu işliyor. Bu sefer 1855 yılındayız ve Fransız, İngiliz, Osmanlı, İtalyanlar Rusya'ya Karadeniz üzerinden saldırıyorlar. Sivastopol ve Kırım müdaafaları eşliğinde ikinci kitapta toprak altına gömülen vampirler günyüzüne çıkıyor ve kendilerine büyük işkence eden ve sonradan kendisi de vampir olan "Cain" öc almak üzere Moskovay-'ya yola çıkıyorlar. Aleksey  ve Dominika, ikinci kitabın sonunda Sibirya'ya sürgüne gönderilmişti. bu kitabın sonunda çok az bir görünüyorlar. Bu kitabın asıl kahramanları Yudin (veya daha çok bildiğimiz adıyla Yudin), Aleksey'in oğlu Dimitry ve Aleksey'in kızı Tamara. Tamara özellikle 1812, 1825 ve 1855 yılında meydana gelen birbirine benzeyen cinayetleri araştırır. Bütün ipuçları Aleksey'i göstermektedir!

Sürpriz bir sonla biten kitap, dördüncü kitaba yol açmaktadır. Kitap anlatımı olarak ilk 2 kitap gibi çok sürükleyici. Elinize aldığınızda çok hızlı bir şekilde bitirebiliyorsunuz.

Rusya'nın tarihi şavaşlarının fonunda bir vampir öyküsü formatı, ilk iki kitabın gölgesinde kalmış. Çok fazla bir yenilik getirmemiş! İlk kitapta bu çok inovatif bir fikirdi. İkinci kitapta ise vampirlere yapılan detaylı deneyler ve vampirler üzerindeki etkileri bende J.K. Rowling'in büyücüler ve cadılar dünyasını detaylıca tanıtmasını andırdı. İlk iki kitapta kitabın lokomotifi olan Aleksey Danilov'un olmaması belki bu etkiyi yarattı. Umarım sonraki kitapta bu eksiklik telafi edilir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder