28 Ekim 2010 Perşembe

Yeni Bir Şiva - Meltem İnan


Üniversiteye başlayan çocuklar, aralarına katılan geleneksel Hintli giysiler içindeki Şiva ile farklı bir yıl geçireceklerini bilmiyorlardı. Kısa sürede dünyaya farklı bakış açısıyla ve olaylara farklı yaklaşımlarıyla kısa sürede arkadaş çevresini arttırır. O dönemi en yakın arkadaşlarından Deniz'in gözünden takip edip, ağzından dinliyoruz.

Deniz'in sevgilisi Cemal ile geçen yaz ayrılmış olması ve mutsuzluğu hikayenin yan öykülerinden birini oluşturmaktadır. Kitap boyunca umutsuzca Cemal ile tekrar buluşma ihtimali üzerinde hayaller kuruyor. Kitabın sonunda Cemal ile bir araya gelse de, gelecekte ikilinin birarada olamayacaklarını anlıyor ve Cemal, ile ilişkisini kesin olarak bitiriyor.



Yazar, kitapta Hint efsanelerini kitap boyunca çok güzel serpiştirmiş. Şiva'nın, açıklamalarını Hint efsanelerinden örnekler vererek anlatması, özellikle bu tür hikayelerden hoşlanan okuyucu için ek bir mutluluk kaynağı oluyor.

Özellikle kitabın sonunda hastalan Şiva'nın iyileşmesi için Deniz'in tanrı Vishnu kılığında hastaneye gizlice girme macerası, gerçektende Şiva'nın iyileşmesi için gereken mucizeyi sağlar!

Şiva'nın gizli desteği(?) ile Deniz, Hindistan'da sinema okuyacağını ailesine bildirir ve Uçağa binerken kitap da biter.

Hindistan tanrılarının öykülerinin günümüz Türkiye'si içine harmanlanmış olarak oldukça akıcı olan anlatımını çok beğendim.


Obelix

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder